• 04 204 27 14, 040 418 251
  • info@les3plus.si
  • ponedeljek - petek: 7:00 - 18:00, sobota: 7:00 - 12:00, nedelja in prazniki zaprto

Polaganje vinila - klik

17. 08. 2023

NAVODILA ZA POLAGANJE – VINILNE TALNE OBLOGE na KLIK SISTEM (LOC)

SPLOŠNE INFORMACIJE


Pri montaži vinilnih talnih oblog na KLIK SISTEM (LOC) vedno sledite veljavnim standardom za montažo talnih oblog (VOB, Pravilnik o dodeljevanju naročil in pogodbah za gradbene storitve, del C, DIN 18365 v Nemčiji in drugi veljavni nacionalni standardi za dela s talnimi oblogami, splošno sprejeta navodila panoge in najnovejšo tehnologijo). Upoštevajte splošne dobre prakse montaže, ki vključujejo najnovejše tehnične postopke ter sledite navodilom na embalaži.

Priprava talne podlage, montaža talne obloge in sledenje ukrepom za zaščito tal so ključnega pomena za zagotavljanje optimalne ustreznosti in učinka odpornih talnih oblog.

Vsaj 48 ur pred pričetkom polaganja talne obloge namestite material za polaganje v zaprti embalaži v prostor, v katerem bo kasneje položen, da se material ustrezno aklimatizira.

Kljub rednim nadzorom kakovosti, materialnih pomanjkljivosti ni mogoče popolnoma izključiti. Ob prejemu materiala ter pred polaganjem preverite, da barve materialov ustrezajo naročenim in da na materialu ni vidnih poškodb ali napak. Preverite, da je ves material iz iste serije. Pritožbe za vidne poškodbe se lahko uveljavljajo le za material pred pričetkom montaže in razrezom. Za položene poškodovane elemente se reklamacije ne upošteva. V kolikor ob polaganju ugotovite, da so elementi talne obloge krivi, kljub temu, da je bila talna obloga pravilno skladiščena in pogoji ob polaganju enaki predpisanim, prekinite s polaganjem. Preverite ali gre za napako le v enem paketu, tako da odprete nov paket. O tem obvestite prodajalca. V kolikor gre za upravičeno reklamacijo, vam bomo reklamacijo v najkrajšem času in v skladu s predpisi tudi uredili.

Za zaščito pred mehanskimi poškodbami talne obloge, priporočamo, da stole, mize,… zaščitite s klobučevinastimi podložnim materialom.